Bevallingspsycholoog

Van buitenspel naar empowering levenservaring

“Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life,” – Ina May Gaskin

Mocht je de overtuiging hebben dat je geen impact hebt op de bevalling en denk je dat het geen zin heeft om je voor te bereiden, dan moet ik je teleurstellen. Niets is minder waar! Er zijn wel degelijk dingen die je kunt doen die je bevalling kunnen ondersteunen én verslechteren.

Je bent als vrouw een powerhouse! Je hebt een mens gemaakt! Jouw lichaam kan dit aan, je hoofd moet dit alleen nog geloven. Laat me je daarbij helpen.

 

Enkel online sessies   *   Online sessions only

 

Geen wachtlijst   *   Verzekering vergoed   *   Geen diagnose   *   Wetenschappelijk onderbouwd

Dit is geen zwangerschapscursus

Wat dan wel? 

Bij mij krijg je gedegen psychologische begeleiding om je mentaal klaar te stomen voor de bevalling. Ik maak gebruik van mijn wetenschappelijke achtergrond in de neurowetenschappen en mijn beroep als psycholoog rijk aan wetenschappelijk bewezen methodieken.

Professionele, laagdrempelige, goede zorg op maat dus. Wel zo fijn.

 

Info & contact

Bevallen, spannend maar I CAN DO THIS!

Als mama van twee koters weet ik als geen ander dat we makkelijk veel spanning rondom de bevalling kunnen voelen, heel begrijpelijk als je ook maar één film of serie hebt gekeken waarin bevallen werd. Dat beeld gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar het kan absoluut anders!

Samen gaan we aan de slag opdat je jouw bevalling sterk ingaat, zelfzeker bent en kennis & tools hebt voor wat je te wachten staat.

Zodat deze bevalling je sterker maakt dan ooit!

Methode

Het brein is de centrale speler in het proces van de bevalling, en ik leg je graag uit hoe we jouw brein vóór jou kunnen laten werken.

De aanpak is gebaseerd op de (positieve) psychologie en neurowetenschappen, waarbij de hoofdvraag luidt: wat zorgt ervoor dat mijn lichaam kan doen waar het voor gemaakt is? Onderzoek laat zien dat hoe we mentaal in de wedstrijd staan enorm veel impact heeft op hoe een bevalling uitpakt.

Met andere woorden, voor een groot deel hebben we invloed op hoe een bevalling verloopt! Ons koppie can make it, or break it!

Uiteraard is het belangrijk stil te staan bij het spanningsveld en deze aan te pakken. Laten we daar dan ook niet omheen lopen. Let op! voor traumaverwerking stuur ik je door naar een specialist. Graag zet ik mijn expertise in om jouw handvatten te geven voor het omgaan met spanning en angst.

Maar daarnaast gaan we kijken naar de verschillende processen die spelen tijdens het bevallen, opdat je weet wat je te wachten staat. Ook krijg je handvatten om deze natuurlijke processen juist te ondersteunen, opdat jouw lichaam kan doen waar het voor gemaakt is. Bevallen is een natuurlijk proces dus laten we er vooral en júist niet iets moeilijks van gaan maken. 

Meer lezen over mijn aanpak als psycholoog? Klik hier (en scrol even door naar “aanpak & specialisaties“).

Krijg ik iets vergoed?

Je kunt altijd even informeren en/of kennismaken om te kijken of het wat voor je is. Hoe vaak we elkaar zien en welke tussenpozen er zijn tussen sessies is op maat. Voor een sessie tijdens kantooruren vraag ik €85,- en duurt 45 minuten. Je kunt ook in de avonduren (na 17:00) of in het weekend terecht, in dat geval geldt een bijdrage van €105,-. In beide gevallen krijg je via de (aanvullende)zorgverzekering een stuk vergoed!

Klik hier om te kijken wat je verzekering terugbetaalt.

Vraag mij gerust even naar de details.

Info & contact