Psycholoog

Gezond, gelukkig en voluit leven – let’s do this!

Ik wil je bijstaan om jouw mentale gezondheid te verbeteren, kwaliteit van leven te vergroten en welzijn te versterken. Laten we moderne psychologie beoefenen, waarbij we stigma’s loslaten en elkaars moed prijzen als het gaat om mentale gezondheid en zelfontwikkeling

Het is erg belangrijk om op mentaal vlak goed voor onszelf te zorgen. Je hoeft niet ziek te zijn om behoefte aan steun te voelen of graag op persoonlijk vlak te willen ontwikkelen. In mijn aanpak staat centraal: je gezondheid te herstellen, onderhouden en levensgeluk te doen vergroten.

Je gezondheid is belangrijk voor je. Het zit vast in je systeem om regelmatig naar de tandarts te gaan. Maar hoe is het met de rest? Waarom is zorgen voor hoe je ín je vel zit toch níet altijd de normaalste zaak van de wereld?! Met mind management gaan we aan de slag om het beste uit jou en je leven te halen. Je hoeft niet ziek te zijn, om werk te maken van een gelukkig leven vol voldoening!

 

>> Meer lezen over mijn aanpak? Klik hier (en scrol even door naar “aanpak & specialisaties”).

 

Enkel online sessies   *   Online sessions only

 

Geen wachtlijst   *   Verzekering vergoed   *   Geen diagnose   *   Wetenschappelijk onderbouwd

Is het iets voor mij?

Doorgaans zijn er uiteenlopende redenen waarom mensen besluiten een traject te starten.

Enkele voorbeelden zijn:

  • het loopt nu niet lekker, dat moet beter kunnen
  • ik wil beter leren omgaan met stress
  • ik zit vast en weet niet meer wat ik moet doen
  • ik wil van mijn angst af
  • ik wil stoppen met piekeren
  • ik heb last van depressieve klachten
  • ik zoek begeleiding bij herstel van burn-out
  • ik wil burn-out of depressie voorkomen
  • ik wil productiever en efficiënter functioneren
  • ik wil meer inzicht in hoe het mooiste uit het leven te halen valt

Welzijn, gezondheid en een gelukkig leven toegankelijk maken is mijn missie. Om jou zo goed mogelijk te helpen is een persoonlijke aanpak belangrijk. We gaan aan de slag om zowel je welzijn en functioneren van alle dag te bevorderen, evenals het beter leren omgaan met problemen of tegenslagen. Afhankelijk van jouw wensen zal een op maat gemaakt programma worden samengesteld dat gebaseerd is op wetenschappelijk gevalideerde methoden en technieken. Naast de sessies ontvang je opdrachten voor thuis, zodat je actief aan de slag kunt! 

Info & contact

Van neerwaartse naar opwaartse spiraal na depressie

“Ik merkte dat ik niets meer leuk vond en me steeds meer afzonderde. Mijn vader was ook vaak hele periodes somber, dus ik dacht dat ik me er maar bij moest neerleggen en dat dit mijn leven was. Barbara gaf me goede uitleg over oorzaak en gevolg en wat er voor mij nodig was om uit de neerwaartse spiraal te komen. Door met Barbara te praten en samen mijn gewoontes te veranderen, heb ik de opwaartse spiraal te pakken. Ik heb mijn oude ik terug, nee, beter zelfs. Ik voel me een beter mens! Super!”  – Mike, 39 jaar (beroep: manager IT-bedrijf)

Methode

Het brein is enorm boeiend, en ik leg je graag uit hoe we jouw brein vóór jou kunnen laten werken.

De aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie, waarbij de hoofdvraag luidt: wat zorgt dat ons welzijn toeneemt? Onderzoek laat zien dat om welzijn te vergroten, het niet alleen belangrijk is om problemen aan te pakken, maar juist ook om aandacht te besteden aan kwaliteiten en waarden. Waar krijg je energie van? Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat vind je waardevol in het leven?

Uiteraard is het belangrijk stil te staan bij problemen en deze aan te pakken. Allereerst leer je om te gaan met moeilijkheden, deze zijn namelijk vaak de reden dat je bij me komt. Laten we daar dan ook niet omheen lopen. Maar je bent natuurlijk veel meer dan je problemen. Daarom is het zo belangrijk om ook bewust(er) te worden van de aspecten in je leven die juist vreugde brengen! Verschillende oefeningen worden tijdens het traject ingezet om bewustzijn te vergroten. Zonder bewustzijn is geen verandering mogelijk. Je dient bewust te worden van datgene dat jouw welzijn beïnvloed en in de weg staat, zoals automatische patronen van denken, handelen en reageren om er vervolgens op een gezondere en effectievere manier mee te leren omgaan.

Vaak zie ik dat mensen zo veel bezig zijn met het bestrijden van het negatieve in het leven, dat er nog weinig aandacht is voor de dingen die het leven de moeite waard maken. Bijna alle energie en aandacht gaat naar het oplossen van problemen. Door ook de positieve kanten te betrekken ontstaat er meer veerkracht. Deze veerkracht zorgt dat je sterker bent in moeilijke tijden. Door verschillende interventies, bijv. meer dankbaarheid creëren, meer zelf-compassie ontwikkelen en bewuster worden van je eigen waarden en kwaliteiten, krijg jij weer de regie over je leven terug. Zo krijgt je leven de gewenste wending en zorg jij ervoor dat je gelukkiger in het leven komt te staan. 

Beste hulp bij burn-out, Dankjewel!

“Toen ik op een ochtend wakker werd kon ik niet meer opstaan. Ik voelde me oververmoeid en machteloos. Ik kon alleen maar huilen en mijn lichaam deed niet meer wat ik wilde. Barbara stelde mij belangrijke vragen. Zo gaf ze mij inzicht in hoe mijn brein werkt, welke stofjes een belangrijke rol spelen en wat ik kan doen om dat brein weer goed te laten functioneren. Door inzicht, gezonde keuzes maar ook ontspanning ben ik weer gaan opleven. Dankzij de fijne zorg van Barbara ben ik weer in balans, aan de slag én happy!” – Karin, 53 jaar (beroep: wetenschapper)

Krijg ik iets vergoed?

Je kunt altijd even informeren en/of kennismaken om te kijken of het wat voor je is. Face-to-face in Maastricht of online. Hoe vaak je komt, welke tussenpozen er zijn tussen sessies en hoe lang de sessie duurt is op maat. De (particuliere) bijdrage voor individuele begeleiding tijdens kantooruren is €85,- en duurt 45 minuten. Je kunt ook in de avonduren (na 17:00) of in het weekend terecht, in dat geval geldt een bijdrage van €105,-. In beide gevallen krijg je via de (aanvullende)zorgverzekering een stuk vergoed! Betaalt je werkgever? Dan geldt er een ander tarief.

Klik hier om te kijken wat je verzekering terugbetaalt.

Verder zijn er meerdere (alternatieve) manieren om toegang te krijgen tot een vergoeding. Lees hier wat er mogelijk is.

Vraag mij gerust even naar de details.

Info & contact

Grip op gedachten en plezier terug in mijn leven

“Ik voelde me down en had veel chaos in mijn hoofd. Zorgen maken en piekeren deed ik non-stop. Tot ik bij Barbara terecht kwam. Ik vond het gaan naar een psycholoog erg spannend, maar Barbara gaf mij snel het gevoel eindelijk begrepen te worden. Dankzij mijn sessies met haar is er nu veel veranderd, ik voel dat ik sterker ben geworden in het omgaan met uitdagingen en ik kan weer echt genieten van mijn leven! Een toegankelijke, vriendelijke en fijne psycholoog dus, die je de kracht in jezelf doet ontdekken. Ik gun iedereen een Barbara!” – Joyce, 67 jaar (beroep: projectleider)

psycholoog maastricht, psycholoog limburg, psychologie, coaching, psycholoog zuid limburg, therapie, psychologist, coach, hulp psychologie, depressie, angst, verslaving, trauma, emdr, geluk, welzijn, gelukkig worden, stress, burnout, relatietherapie, mental health