Relatietherapie

Liefde is dynamisch!

Liefde brengt geluk, maar ook kwetsbaarheid en soms verdriet. Wanneer het in je relatie niet goed gaat heeft dat invloed op je welzijn, functioneren en levensgeluk. Helaas blijven niet alle relaties zoals ze ooit gestart zijn en kun je uit elkaar groeien en het gevoel hebben op losse eilandjes te leven. Het ‘samen-gevoel’ is er niet meer en dat willen jullie terugvinden!

Wat moet ik me bij relatietherapie voorstellen?

Relatietherapie is er om meer inzicht te krijgen in hoe jullie relatie nu functioneert. Wat werkt wel, en wat werkt niet. Door meer inzicht te krijgen in hoe de dynamiek is tussen jullie begint er al veel te schuiven. Denk aan nieuwe omgangspatronen en een betere communicatie, waardoor de neerwaartse spiraal wordt doorbroken en jullie relatie weer in nieuw daglicht komt te staan. 

Info & contact

 

Weer plek vanaf januari 2023   *   Verzekering vergoed   *   Geen doorverwijzing nodig   *   Wetenschappelijk onderbouwd

Succesvol bewezen methodiek

De therapie is gebaseerd op de principes van Emotional Focused Therapy, Cognitieve Gedragstherapie en Oplossingsgerichte Therapie. Dit zijn wetenschappelijk onderbouwde (bewezen effectieve) methoden voor relatie- en gezinsproblemen. Hiermee heb ik veel ervaring opgedaan en goede resultaten kunnen bereiken.

De opbouw is als volgt:

  1. De eerste stap is het in kaart brengen van de negatieve interactie cirkel. Om deze dynamiek te kunnen gaan doorbreken gaan we na welke primaire emoties hieraan ten grondslag liggen.
  2. Vervolgens krijgen jullie handvatten om op een gezonde en effectieve manier met elkaar om te gaan.
  3. Tenslotte zetten we ons in dit gedrag te verankeren om te voorkomen dat je weer in oude patronen terugvalt.

Tijdens deze sessies zet ik me in om de verbinding te herstellen bij de koppels die de weg terug naar elkaar willen vinden. Maar ook bij koppels die niet meer samen verder willen, kan ik begeleiden om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan.

Kosten

Je kunt altijd even informeren en/of kennismaken om te kijken of het wat voor je is. Hoe vaak jullie komen en welke tussenpozen er zijn tussen sessies is flexibel. De bijdrage voor relatietherapie in Maastricht is €110,- per uur voor een sessie overdag, vanaf 17:00 en in het weekend is de bijdrage €135,-.

Info & contact

Willem & Claire: We vormen weer een team!

“Onze relatie bestond alleen nog maar uit frustratie en afstand. Er is veel gebeurd in ons gezin. We leefden op elk ons eigen planeet en stonden op het punt om te gaan scheiden. Barbara hielp ons in te zien wat ons aandeel was in het proces dat ons uit elkaar dreef. Ze was een warme maar ook confronterende therapeut, we moesten tijdens relatietherapie echt aan de slag maar dat leverde ook veel op! Wij gaan de toekomst nu weer fris tegemoet, vol vertrouwen dat we eventuele nieuwe tegenslagen ook weer te boven zullen komen. Wat een opluchting!” 

psycholoog maastricht, psycholoog limburg, psychologie, coaching, psycholoog zuid limburg, therapie, psychologist, coach, hulp psychologie, depressie, angst, verslaving, trauma, emdr, stress, burnout, geluk, welzijn, gelukkig worden, relatietherapie, mental health