Vergoedingen

Krijg ik iets vergoed?

Je kunt via de aanvullende verzekering een grote portie van de kosten vergoed krijgen! Vraag mij even naar de details.

Verder zijn er meerdere (alternatieve) manieren om toegang te krijgen tot een vergoeding. Lees hieronder wat er mogelijk is. De onderstaande opties zijn ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Wil je kijken wat je terugkrijgt? Klik hier voor het overzicht aan zorgaanbieders en hun tegemoetkoming per aanvullende polis.

Ga de mogelijkheden na bij (HR-) manager of directeur

HR of personeelszaken (P&O) beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan o.a. persoonlijke ontwikkeling. Goed om te weten: coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven en wordt dus zeer vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door HR-managers!

Soms gaat niet de HR-manager over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar uw leidinggevende of zelfs de directeur. Ook in dit geval kunt je gerust eerst een oriëntatiegesprek plannen zodat we samen een plan en een offerte voorstel kunnen maken die je dan daarna kan voorleggen aan de directeur of leidinggevende.

Check het CAO

Vakbonden en werkgevers zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Goed nieuws, want de kans is aanwezig dat in jouw CAO een coaching- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor jouw gereserveerd door de werkgever en kan na overleg vrij besteed worden aan coaching- of loopbaanbegeleiding. Je kunt jouw CAO bij de HR-manager opvragen.

Belastingaftrek voor particulieren

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van €250,- volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. De trajecten die ik aanbied voldoen aan dit criterium als je deze inzet om beter of effectiever te presteren op werk of als je deze inzet bij het vinden van een andere baan, zowel bij de huidige werkgever als daarbuiten. De exacte voorwaarden die de belastingdienst hieraan stelt zijn te lezen op de website van de belastingdienst.

Belastingaftrek voor ondernemers

De kosten van coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als zijnde bedrijfskosten.

In het geval dat jouw werkgever betaalt, geldt er een ander tarief.

Individuele begeleiding

€85,- per sessie.

Wil je contact na 17:00 of in het weekend? Dan is de bijdrage €105,-.

Info & aanmelden

GeluksLab

€125,- per sessie (individueel)

Eenmalig €17,50 voor cursusmateriaal en verzending.

Info & aanmelden

Mindfulness training

€85,- per sessie (individueel)

Eenmalig €17,50 voor cursusmateriaal en verzending.

Info & aanmelden

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Mocht je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en een van de aangeboden trajecten gebruiken om weer aan de slag te gaan, dan is de kans groot dat het volledige traject vergoed wordt. Voor meer informatie hierover, kun je het best informeren bij de desbetreffende verzekering.

Subsidies van het UWV

Kijk voor een actueel overzicht van de UWV subsidies op de UWV-website.